Ostrava 29. 7. 2018: Fotografujeme pro radost

Snad ještě nikdy nezažila zahrada Domova Barevný svět takovou invazi fotografů a zvířat, jako o víkendové neděli v závěru července. V rámci letošního ročníku projektu, se na zahradě ostravského Čtyřlístku uskutečnil jeden z fotografických workshopů, jehož přímými účastníky byli vedle profesionálů – Jarmily Štukové a Václava Šilhy, držitelů prestižních ocenění Czech Press Photo – parťáci z domácího Čtyřlístku, mateřské školy Paprsek a spolku Naděje pro všechny.

Nikdo nemohl tušit, že se objektem jejich fotografického zájmu stane tolik zvířátek, kolik se jich tentokrát na zahradě sešlo: Maruška s Františkem z Podporovaného samostatného bydlení přivedli svého čtyřnohého kamaráda Fida, k němuž se přidali další tři psí kamarádi ze Čtyřlístku a z Naděje pro všechny. Mezi nečekanými domácími mazlíčky byla i mladá koza, maličká želva a také jedno morčátko.

I když mnozí z účastníků workshopu měli fotoaparát poprvé v ruce, pod vedením Václava Šilhy, jenž neúnavně radil, inspiroval a dokonce se sám snažil suplovat běžícího psa, nebyla o zábavu nouze a všem se fotografické dopoledne moc líbilo.

Všichni jsme zvědaví, jaké fotografie letos soutěžící ze všech organizací, které se letošního ročníku účastní, zašlou pro výběr na výstavu, jejíž vernisáž se uskuteční na podzim v Praze.